Hoe lang gaat een typisch dak mee?

In de VS zijn asfaltshingles het meest voorkomende dakmateriaal. Ze zullen naar verwachting ergens tussen de 15 en 25 jaar meegaan, maar houd er rekening mee dat er verschillende soorten asfaltshingles zijn. De goedkoopste asfaltshingles met drie tabs hebben waarschijnlijk een levensduur van ongeveer 15 tot 20 jaar. Over het algemeen kunt u verwachten dat uw dak ongeveer 20 jaar meegaat.

Maar de werkelijke levensduur van uw dak hangt af van een aantal dingen, waaronder het type dakbedekkingsmaterialen dat werd gebruikt en de omgeving. De gemiddelde levensduur van een dak varieert meestal tussen de 25 en 50 jaar. De levensverwachting van een dak hangt echter uiteindelijk af van de kwaliteit, duurzaamheid en het type materiaal dat wordt gekozen. U krijgt meestal waar u voor betaalt, en hoe groter de investering voor een nieuw dak, hoe langer het uw huis beschermt, maar er zijn veel opties die huiseigenaren en eigenaren van commercieel onroerend goed moeten overwegen bij het kiezen van het beste type dakbedekkingsmateriaal.

Een dakspandak kan tientallen jaren meegaan, maar meestal asfaltdaksystemen (het meest voorkomende type dakspandak in de meeste delen van de VS, S. Hoewel houten shingles een natuurlijke esthetiek bieden en relatief lage installatiekosten hebben, hebben ze enkele nadelen. Omdat ze een natuurlijk product zijn, is het niet ongebruikelijk om tijdens de installatie een paar kromgetrokken of gespleten gordelroos tegen te komen, of om later misvorming tegen te komen, nadat de gordelroos op hun plaats is. Deze defecten kunnen bijdragen aan lekken of ervoor zorgen dat individuele gordelroos opduikt.

Fabrikanten van leisteentegels bieden garanties variërend van 50 jaar tot een leven lang, en mocht een leisteentegel ooit breken, kan deze eenvoudig worden vervangen. Het grootste nadeel van leisteen pannendaken (naast de kosten) is het gewicht. Standaard dakframe is niet geschikt voor het ondersteunen van deze zware tegels, dus de dakspanten moeten worden versterkt voordat een leien dak kan worden geïnstalleerd. Het andere dat u moet weten over de installatie van leistenen pannendaken is dat het niet doe-het-zelfvriendelijk is.

Precisie is van cruciaal belang bij het installeren van leisteentegels en er is een ervaren dakaannemer voor nodig om te voorkomen dat de tegels tijdens het proces lagen afwerpen. Over het algemeen kunnen daken 20 tot 100 jaar meegaan, afhankelijk van de gebruikte materialen, de kwaliteit van de afwerking en het klimaat. Het is niet verrassend dat de meest duurzame materialen ook het meest kosten. Er is een verscheidenheid aan kleuren en ontwerpen beschikbaar voor elke huisstijl, maar het selecteren van een nieuw dak gaat over meer dan alleen het kiezen van een kleur.

Het is belangrijk om een dakbedekkingsmateriaal te kiezen dat past bij het klimaat in uw regio en de dakhelling. Merk op dat het altijd een goed idee is om een dak te laten installeren door een professionele dakbedekker, maar voor toegewijde, bekwame doe-het-zelvers zijn asfaltdaken het gemakkelijkst te installeren. Zichtbare tekenen van schade zijn onder meer gebroken of ontbrekende dakspanen of tegels, lekken aan het plafond binnenshuis, doorhangende delen van het dak en ontbrekende of gescheurde tegels. Niet alle borden zijn echter zichtbaar voor het ongetrainde oog, dus als u schade vermoedt, bel dan een dakbedekkingsprofessional om naar buiten te komen en het dak te inspecteren.

Zolang uw dak goed is geventileerd en geïnstalleerd, zou u vrij dicht bij die 25 jaar levensduur van het dak moeten komen. Het is dus duidelijk dat u uw dak wilt vervangen voordat het gaat lekken of volledig uitvalt. Garantielengtes voor dakbedekkingsmateriaal hebben weinig te maken met hoe lang het dak meegaat. Een asfaltshingle met een garantie van 25 jaar ziet er over 20 jaar verschrikkelijk uit.

Sommige gordelroos worden geleverd met een „levenslange garantie, „lol. Een betere manier om de vraag te stellen is, „hoe lang zal dat dak er goed uitzien? En ja, „hoe lang houdt het regen buiten? is uiteraard het overwegen waard. De antwoorden zullen ongeveer hetzelfde aantal jaren zijn. Deze no-nonsense gids geeft je de echte antwoorden op de vraag: hoe lang schudt gordelroos versus metaal versus leisteen versus hout, enzovoort.

Hier is het overzicht gevolgd door een diepe duik in de levensduur van alle dakbedekkingsmaterialen en opties erin, zoals 3-tab versus architecturale versus premium asfaltshingles. Laten we de levensduur van elk materiaal bespreken en weten wanneer het tijd is om het te vervangen. Asfaltshingles kunnen doorgaans tussen de 12 en 30 jaar meegaan. De meeste dakspanen worden echter in 17-25 jaar vervangen.

Moderne glasvezelasfaltshingles bestaan uit een glasvezelmat ingekapseld in asfalt (in tegenstelling tot het organische basismateriaal dat vroeger als mat werd gebruikt). Gordelroos met gemodificeerd asfalt worden slagvaste (IR) gordelroos genoemd en hebben namen als Timberline AS II SBS Modified IR-gordelroos of iets eenvoudiger zoals Owens Corning Duration Storm gordelroos. Gemalen keramische en minerale korrels worden vervolgens op de bovenkant van de dakspaan aangebracht. De korrels zijn gekleurd en meestal wordt een mix van kleuren gebruikt om elke shingle-lijn een uniek uiterlijk te geven.

Asfaltshingles zijn verkrijgbaar in drie kwaliteiten die bekend staan als drie-tab, architecturaal of dimensionaal, en premium of luxe. Je zou de cijfers als eenvoudig, beter en best kunnen beschouwen. Three-tab, ook bekend als 3-tab en strip, gordelroos is van de laagste kwaliteit - basisdakbedekkingsmateriaal. De onderste helft van de enkele laag materiaal wordt gesneden om op drie stukken te lijken.

Dimensionale gordelroos zoals GAF Timberline HDZ, OC Duration, CertainTeed Landmark en Malarkey Legacy en Vista gordelroos zijn de bestsellers in de categorie dimensionale dakspanen. De „beste” gordelroos van elk merk hebben verschillende namen, maar ze verwijzen allemaal naar dezelfde bovenste laag asfaltshingles. Het zijn meerlaagse gordelroos die een duidelijk dikker uiterlijk hebben. Premium asfaltshingles zijn ontworpen om het uiterlijk van natuurlijke leisteen of houtshakes het beste na te bootsen.

De meeste merken in deze categorie hebben 30 jaar of levenslange garanties. Wanneer een asfaltdak vervangen? Veel van de tekens in de onderstaande lijst zijn van toepassing op asfaltdaken. Wanneer u lekkage ervaart of wanneer 25-30% van de gordelroos beschadigd is of ontbreekt, is het tijd voor vervanging. Er wordt een grote verscheidenheid aan metalen gebruikt in dakbedekking voor woningen.

De meest voorkomende is staal, maar je kunt ook aluminium, zink en koper vinden. Metalen dakbedekking is duurder dan asfalt, maar afhankelijk van uw situatie en hoe lang u van plan bent in huis te blijven, kan metaal op de lange termijn zuiniger zijn vanwege de lange levensduur en energie-efficiëntie (Cool Roof). Stalen dakbedekking kan 30 tot 60 jaar meegaan, afhankelijk van het systeem en de toepassing. Gemiddeld is ongeveer 40 tot 50 jaar bij de juiste installatie vanwege het verminderde uiterlijk, zoals afbladderende verf of vroege tekenen van corrosie, zelfs als het dak nog steeds beschermt tegen de elementen.

De meest voorkomende stijl is metalen dakpanelen met staande naad. De verhoogde naden houden ze boven het waterniveau dat naar beneden stroomt, waardoor lekken wordt voorkomen en de levensduur van het dak wordt verlengd. Er zijn twee primaire stalen dakbedekkingen: gegalvaniseerd en Galvalume. Beide producten zijn bekleed met zink (gegalvaniseerd) of een mengsel van zink en aluminium (Galvalume).

Zowel gegalvaniseerd staal als Galvalume worden normaal gesproken ook behandeld met een PVDF-toplaag op harsbasis zoals Kynar 500 of Hylar 5000 om te beschermen tegen krijten, vervaging, verwering, UV-stralen, zure regen, chippen, putjes en scheuren - allemaal aartsvijanden die de levensduur verkorten. In een kustgebied is Galvalume de betere keuze vanwege de corrosiewerende eigenschappen van het toegevoegde aluminium. In een binnenklimaat kunnen zowel Galvalume als gegalvaniseerde stalen daken bedekt met Kynar 500 lakafwerking 40 tot 50 jaar meegaan (afhankelijk van de omgeving) of langer met zeer weinig onderhoud. Verwacht ongeveer 40-60 jaar van aluminium, hoewel het totale bereik 40-70 jaar is voor Kynar 500 gecoate aluminium dakpanelen.

De natuurlijke weerstand van aluminium tegen corrosie is de sleutel tot een lange levensduur. Het werkt overal goed, maar aluminium is geweldig voor gebruik in kustklimaten omdat het minder wordt beïnvloed door zoute lucht dan staal. Zinkdakbedekking die vandaag is geïnstalleerd, zal uiteindelijk worden vervangen vanwege de stijlvoorkeur van een toekomstige huiseigenaar in plaats van vanwege een regelrechte storing van het dak. Het is niet ongebruikelijk om boerderijen en schuren te zien op het platteland bedekt met zinken daken van meer dan 70-100 jaar oud.

De dakbedekking ziet er meestal niet erg goed uit, maar het staat zijn mannetje tegen Vadertijd. Zink zou de beste keuze kunnen zijn voor een huis in een kustklimaat met strenge winters die u wilt doorgeven aan toekomstige generaties. Zink vormt een zelfherstellend patina met ingebouwde duurzaamheid. Verkrijgbaar in shingles, panelen en bekleding, koperen dakbedekking combineert een prachtig uiterlijk met een lange levensduur in het bereik van 75-100 jaar.

De levensduur wordt op twee veelvoorkomende manieren in gevaar gebracht. Ten eerste zal hagel koper vrij gemakkelijk doen, omdat het zacht is. Soms kunnen de deuken eruit worden gestoten na het verwijderen van het paneel, dat vervolgens wordt vervangen. Het andere probleem is dat de panelen een beetje los raken na decennia van service en thermische beweging als gevolg van uitzetting en krimp.

Dan komt een paneel los en de volgende wind van 80 mph die langskomt, vangt het op als een zeil en beschadigt het onherstelbaar. Afhankelijk van het metaal zijn corrosie, weersschade, vervaging en algemeen verlies van visuele aantrekkingskracht indicatoren dat het tijd is om een nieuw dak te krijgen. Onze schatting van 25 tot 40 jaar omdat de meeste huiseigenaren geen cederdakbedekking onderhouden zoals ze zouden moeten. TLC duwt de levensduur gemakkelijk naar 40-50 jaar of langer, zoals blijkt uit veel historische huizen in de VS en Europa.

Dus om de langste levensduur van cederdakbedekking te krijgen, moet de ceder proactief worden gereinigd, gekleurd en verzegeld als dat nodig is. Dit kan elke 3-5 jaar zijn in barre klimaten, en tot een decennium waar het weer gematigder is. Ceder ziet er na verloop van tijd oud uit - vervaagt, wordt gebleekt of gekleurd op basis van lokale klimaatomstandigheden. Als dat je stoort, vervang het dan.

Structureel, als cedershakes splijten, loskomen of water toelaten, moet dakvervanging worden overwogen. Normale levensduur is 50 tot 100+ jaar. Hoe harder de leisteen, hoe langer het dak meegaat. Een zacht dak in leisteen kan 50 tot meer dan 100 jaar meegaan en een zeer hard leisteen dak kan eeuwig meegaan.

Leisteentegels van de meeste kwaliteit zullen niet vervagen, splitsen of anderszins uit elkaar vallen. Maar de dakconstructie eronder kan beschadigd raken, waardoor het dak moet worden vervangen. Daarom zijn regelmatige inspecties, onderhoud en kleine reparaties van cruciaal belang. Leisteen van standaardkwaliteit is ¼ dik en leisteen van landgoedkwaliteit is tot ¾ dik en wordt als duurzamer beschouwd.

Dakpannen van klei kunnen 50 tot 100 jaar of langer meegaan met de juiste reiniging, afdichting en algemene zorg. Een jaarlijkse inspectie om gebarsten, losse of ontbrekende tegels te ontdekken, die op dat moment moeten worden gerepareerd of vervangen, is essentieel. Klassieke kleitegels zijn gemaakt van natuurlijke kleien die worden gemengd, uitgehard en geëxtrudeerd om de gewenste vormen te vormen. Eenmaal droog, worden de tegels verwarmd tot hoge temperaturen, waardoor de klei verhardt.

Met andere woorden, ze zijn extreem duurzaam. Net als bij leisteen vereist het gewicht van kleitegels een zware houten dakconstructie. Door die structuur vrij te houden van rot door de kleitegels in goede staat te houden, wordt de duurzaamheid van het dak van kleite. Afgezien van schade veroorzaakt door zware stormen, kunnen kleitegels bij goed onderhoud een eeuw of langer meegaan.

Wanneer moet u een dak van kleipannen vervangen? U moet het dak vervangen wanneer de kosten voor het verwisselen van gebroken tegels of beschadigde dakconstructie hoger worden dan u wilt betalen. Sleutels? Niets ongewoons - correcte installatie, inspecties en tijdige reparaties aan tegels en de onderbouw verbeteren de duurzaamheid van betonnen dakbedekking. Wanneer moet een betonnen pannendak worden vervangen? De tekenen van een falend betonnen pannendak zijn het duidelijkst van binnen. Als uw dak lekt of de onderlaag defect is, moet uw dak of de onderlaag eronder worden vervangen.

Verwacht 20 tot 50 jaar duurzaamheid. We raden volledig synthetische opties aan om de meeste jaren uit deze dakbedekkingsopties te halen. Samengestelde gordelroos is gemaakt van maximaal 75% gerecycled materiaal, waaronder plastic, asfalt, gerecyclede banden, glasvezel en cellulose, meestal in de vorm van houtvezels. Essentieel voor de levensduur van composiet en rubberen gordelroos is hun vermogen om bestand te zijn tegen alle weersomstandigheden, inclusief wind van meer dan 200 km/u.

Grote hagel zal ze niet beschadigen en ze zijn brand- en rotbestendig. Wanneer moet een samengesteld dak worden vervangen Ontbrekende, verhoogde, gebarsten of uitpuilende tegels zijn tekenen dat vervanging noodzakelijk is. Een groen of levend dak is een dak dat bedekt is met vegetatie die in aarde is geplant bovenop een waterdicht membraan. Het moet een afvoersysteem bevatten om stilstaand water te voorkomen.

Met het juiste ontwerp en de juiste installatie kan een groendak 40 jaar meegaan, zoals opgemerkt. Als je die functies verkeerd hebt, zou je binnen een paar jaar structurele schade kunnen zien. De onderlaag van het systeem dat het dak ondersteunt, is waar de storing zal optreden. Zoek naar lekken, waterschade of rot.

En als ze zich voordoen, handel dan snel. Platte daken gaan over het algemeen 10 tot 25 jaar mee, maar afhankelijk van de gebruikte materialen en de installatie kunnen ze 30 jaar of langer meegaan. Een BUR (Built-Up Roof) bestaat uit heet teer- en teerpapier, of glasvezel aangebracht in lagen, en afgewerkt met grind. Dit type dak is zwaar en kan moeilijk te repareren zijn, maar met regelmatig onderhoud, regelmatig onderhoud, regelmatig onderhoud - de mantra voor een lange levensduur van de dakbedekking - 40 jaar is niet ongehoord.

Een duurzaam enkellaags membraan van EPDM, een echt rubber dat lijkt op een binnenband, wordt op zijn plaats gehouden met steen of vastgelijmd. Een lichtgekleurde coating moet worden aangebracht in warme zonnige klimaten om UV te reflecteren en de levensduur te verlengen. Met de juiste zorg kan een EPDM-dak 10 tot 20 jaar meegaan. Deze daken kunnen tot 30 jaar meegaan als ze op de juiste manier zijn geïnstalleerd.

Een gemodificeerd bitumendak, of mod bit, is vergelijkbaar met een bebouwd dak, maar gebruikt een enkele laag materiaal gemaakt van asfaltbitumen gemodificeerd met polymeren en versterkt met glasvezel of polyester. Deze combinatie van materialen geeft de daken een uitstekende weerstand tegen lekken, UV, warmte-inbraak en scheuren. Om de levensduur van het dak te verlengen, laat het elk jaar inspecteren en reinigen. Repareer onmiddellijk gaten, scheuren, randen van de krulnaad en al het andere dat niet klopt.

Enkellaagse membranen PVC of TPO Een correct geïnstalleerd en goed onderhouden PVC-dak gaat 20 tot 30 jaar mee, wanneer het, geen verrassing hier, correct wordt geïnstalleerd, schoongemaakt, geïnspecteerd en indien nodig gerepareerd. Een TPO-membraan is vergelijkbaar met PVC omdat de naden ook met hete lucht zijn gelast, maar de formulering is compleet anders. Verwacht in termen van levensduur dat een TPO-membraandak van hoge kwaliteit tussen de 15 en 25 jaar meegaat. Maximaliseer de bescherming tegen schade door overhangende takken te verwijderen.

En loop niet op het dak tijdens het inspecteren, vooral niet op warme zonnige dagen. Wist je dat? Hoewel deze daken voornamelijk zijn gebruikt in commerciële toepassingen, worden ze populair bij huiseigenaren met platte of lage hellende daken. De PVC-strips worden op het dak bevestigd en de naden worden afgedicht met behulp van warmte. Als het lekt of de reparatiekosten verder gaan dan wat u goed vindt, begin dan met het krijgen van schattingen voor vervanging van platte daken.

Tell-Tale zingt dat je binnenkort een nieuw dak nodig hebt In de volgende gids hebben we de belangrijkste tekenen beschreven dat binnenkort een dak moet worden vervangen. Aan de andere kant kan een pannendak in Illinois nog tientallen jaren meegaan, omdat het klimaat veel gematigder is en het dak minder snel wordt blootgesteld aan thermische schokken, orkanen of andere weersomstandigheden die ernstige schade kunnen veroorzaken. Het team van Bill Ragan Roofing voorziet de inwoners van Nashville sinds 1990 van hoogwaardige dakvervangingen. Een dak van kleipannen gaat gemiddeld 50 jaar mee, terwijl metalen daken 20 tot 70 jaar meegaan, afhankelijk van de kwaliteit.

U moet het dak vervangen wanneer de kosten voor het vervangen van gebroken tegels of beschadigde dakconstructie hoger worden dan u wilt betalen. Als uw dak het in de loop der jaren heeft volgehouden en het einde van de levensduur van het dak nadert, let dan vooral goed op de staat ervan. We proberen de verwachtingen voor dakinspectie op de juiste manier op te stellen - jaarlijkse evaluaties mogen niet betekenen dat u elk jaar geld uitgeeft aan dakreparaties. Er is ook de mogelijkheid dat een grote boom op uw dak valt of andere schade door puin of een ongeval, waardoor de levensduur van een dak op natuurlijke wijze wordt verkort, ongeacht de gebruikte materialen.

Als uw dak ouder is dan 20 tot 25 jaar of als u onlangs een grote ramp bent geweest, moet u waarschijnlijk kijken naar het vervangen van uw dak of het op zijn minst laten inspecteren, zodat u een goed idee kunt krijgen van de huidige staat en wanneer u het waarschijnlijk moet laten repareren, repareren of zelfs volledig vervangen. In feite kunnen koperen en zinkdakbedekkingen meer dan vijf decennia meegaan en kunnen ze 100 jaar of langer volledig functioneel zijn, waardoor dit soort metalen dakkosten de investering zeker waard kunnen zijn als ze de juiste stijl hebben en passen bij uw huis en uw stijlvoorkeuren. Dit advies om uw asfaltshingledak te laten beoordelen, gaat dubbel, dus als u overweegt uw huis binnenkort te verkopen, aangezien de potentiële kopers de staat of de algehele gezondheid van uw dak willen weten voordat ze een koopcontract voor een huis ondertekenen. Er zijn verschillende handleidingen online voor het uitvoeren van dakreparaties, dus als u vertrouwd bent met doe-het-zelf, kunt u vaak zelf nieuwe dakspanen op uw dak repareren of aanbrengen.

Een jaarlijkse dakinspectie - zie het als een jaarlijkse fysieke voor uw dak - is nodig om de staat ervan te controleren, eventuele gespleten of afbladderende dakspanen te vervangen en te controleren op lekken. Wanneer uw asfaltshingles tussen de 15 en 20 jaar oud worden, of als uw dak stormschade heeft opgelopen, moet u een dakinspectie overwegen om te bepalen of u een vervanging nodig heeft. .

Leave Reply

Required fields are marked *