Hoe weet je wanneer je dak vernieuwd moet worden?

Negeer deze zeven waarschuwingssignalen niet dat het tijd is om uw dak, waterschade op de bovenverdieping of zolder te vervangen. Het dak heeft zijn levensduur overleefd. Mos, schimmels of schimmels hebben het overgenomen. Ontbrekende knipperende, dakgootbeschermers of fascia.

Bekijk uw gegevens over huisverbetering om te zien hoe lang geleden het dak is vervangen of opnieuw is geschenen. Weten wanneer een dak is geïnstalleerd (en waar het van gemaakt is) biedt inzicht in hoeveel leven het nog heeft. Een typisch asfaltshingledak gaat bijvoorbeeld 20 tot 25 jaar mee, terwijl een dak dat over een bestaande laag dakspanen is geïnstalleerd na 20 jaar moet worden vervangen. Alleen omdat je een paar beschadigde dakspanen of een beetje een lek hebt, ga er niet automatisch vanuit dat je een heel nieuw dak nodig hebt.

Als uw dak correct is geïnstalleerd en jonger is dan 15 of 20 jaar oud, kan het rondkomen met reparaties in plaats van een volledige vervanging. Neem bij twijfel contact op met een erkende dakdekker om een professioneel advies te krijgen. Gordelroos zal moeten worden vervangen als er barsten aan de hand zijn. De omvang van de vervanging hangt af van hoe snel het probleem wordt opgemerkt, dus waakzaamheid blijft belangrijk.

Lees meer over een lekkend dak en wat u kunt doen. Het probleem met een door de wind beschadigd dak is dat de blootgestelde plekken op het dak moeilijk te detecteren zijn, vooral als de dakspanen zijn opgetild. Een dakspaan die door wind is opgetild, heeft mogelijk het afdichtmiddel en mogelijk de spijker losgemaakt, wat betekent dat het dak moet worden vervangen. Leer deze tips voor het verwijderen van dakspanen, zodat je geen spijkerbed op je grond hebt.

Blootgestelde spijkers kunnen roesten en leiden tot een lekkend dak. Afhankelijk van hoeveel spijkers er zijn blootgesteld en hoe lang ze zijn blootgesteld, kan het een dakvervanging vereisen. We onderzoeken en testen al meer dan 120 jaar onafhankelijk producten. Als u via onze links koopt, kunnen we een commissie verdienen.

Meer informatie over ons beoordelingsproces. Een van de eerste dingen die u moet overwegen voordat u begint met het inspecteren van uw dak op scheuren, breuken en andere problemen, is de leeftijd. Een dak dat 25 tot 30 jaar of ouder is, kan een volledige vervanging vereisen, zelfs als het dak zelf er met het blote oog in goede staat uitziet. Een oude buurman zal u waarschijnlijk waardevol inzicht geven in wanneer uw dak voor het laatst is vervangen en of het al dan niet gloednieuw is geïnstalleerd of over een eerder geïnstalleerde dakopstelling.

Als u niet kunt bepalen waar of waarom de scheur is opgetreden, moet u mogelijk met een professioneel dakbedekkingsbedrijf of aannemer spreken voor verdere hulp. Een andere manier om te bepalen of het tijd is om uw oude dak te vervangen of te repareren, is door naar de daken om u heen te kijken. Het team van Bill Ragan Roofing voorziet de inwoners van Nashville sinds 1990 van hoogwaardige dakvervangingen. Als uw dak plekken heeft die doorhangen of druipen van vocht, is de kans groot dat uw dak gaat rotten.

Het vinden van kiezelkorrels op uw dak of opstapelen in uw goot kan ook een teken zijn dat het tijd is voor een volledige en grondige dakvervanging. Wanneer u uw dak inspecteert en de nieuwe gezwellen die u hebt opgemerkt, moet u dit doen door zowel de binnen- als buitenkant van uw dak te inspecteren. Dit is hoe uw aannemer uw dak weer opbouwt nadat hij het heeft afgescheurd tot de 3⁄8-inch multiplex omhulling of dakterras. Wanneer u de binnen- of buitenkant van uw dak inspecteert, is het belangrijk om te letten op verkleuring en gebroken gekleurde strepen op uw dak die er gewoon niet bij horen.

Als een aannemer bijvoorbeeld zegt dat je een volledige dakvervanging nodig hebt, maar drie anderen zeggen dat je alleen reparaties nodig hebt, dan heeft je dak waarschijnlijk alleen reparaties nodig. Het afscheuren van een oud dak biedt de mogelijkheid om uw dakaannemer een van deze upgrades te laten toevoegen. Nu u weet waarom u een dakvervanging nodig heeft, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden als het gaat om het vervangen van uw dak. Als uw dak begint te lekken, worden andere delen van uw huis en de fundering ervan in gevaar gebracht, vooral als u het dakprobleem niet zo snel mogelijk aanpakt.

.Bron: BKG Dakwerken

Leave Reply

Required fields are marked *