Hoe vaak moet je je dak repareren?

Volgens de meeste dakbedekkingsdeskundigen moet een standaarddak tussen de 20-25 jaar meegaan, afhankelijk van de eerste installatie en het onderhoud. Als uw dak het einde van zijn levensduur bereikt of in slechte staat van onderhoud verkeert, moet u ervoor zorgen dat het wordt vervangen om schade aan het interieur van uw huis te voorkomen. Onder normale omstandigheden moeten asfaltdakspanen met 3 tabbladen 15-20 jaar meegaan voordat ze moeten worden vervangen. Architecturale asfaltshingledaken zijn echter door hun ontwerp wat veerkrachtiger tegen de elementen.

Deze kunnen tot 10 jaar langer meegaan dan asfaltdakspanen met 3 tabbladen. Als algemene regel geldt dat u uw dak minstens één keer per jaar moet laten inspecteren, bij voorkeur in het voor- of najaar. Dit betekent dat u weet dat uw dak klaar is voor de seizoenen die komen met extremere weersomstandigheden. Het voltooien van een dakinspectie is ook de beste manier om schade aan het dak te voorkomen die tot verdere complicaties langs de lijn zou kunnen leiden.

Eventuele lekken of schade aan het interieur kunnen op de lange termijn schadelijk zijn voor uw dak. Als uw dak correct is geïnstalleerd, uw zolder voldoende geventileerd is en uw dak wordt onderhouden, komt het zo dicht mogelijk bij de maximale levensduur. Dit betekent dat u ongeveer 20 jaar of zelfs ongeveer 50 jaar (of langer) geen vervanging nodig heeft, afhankelijk van het soort dakbedekkingsmateriaal dat u heeft. Bekijk uw gegevens over huisverbetering om te zien hoe lang geleden het dak is vervangen of opnieuw is geschenen.

Weten wanneer een dak is geïnstalleerd (en waar het van gemaakt is) biedt inzicht in hoeveel leven het nog heeft. Een typisch asfaltshingledak gaat bijvoorbeeld 20 tot 25 jaar mee, terwijl een dak dat over een bestaande laag dakspanen is geïnstalleerd na 20 jaar moet worden vervangen. Een gemiddeld dak moet na 15-50 jaar worden vervangen, afhankelijk van het gebruikte materiaal, ventilatie en klimaatfactoren zoals vochtigheid, warmte en kou. U moet elk jaar een dakaannemer vragen om een dakinspectie uit te voeren om te zien in welke staat uw dak zich bevindt en u te vertellen of het moet worden vervangen.

Bel nu een professionele dakdekker; Birmingham Roofers zal u op elke manier helpen met betrekking tot dakreparatie, installatie of onderhoud. Als een probleem te lang niet op het dak wordt gerepareerd, hoe minimaal het ook is, zal het zich uitstrekken tot andere delen van het dak. Neem alleen contact op met legitieme bedrijven om de beste deals te krijgen voor dakreparatie, goot, fascia en binnenwand, inclusief zolderisolatie en schoorsteen. Hoewel uw aannames waar kunnen zijn, kunnen deze tekenen ook betekenen dat u een dakvervanging nodig heeft of op zijn minst dakreparaties moet uitvoeren.

Zorg ervoor dat u uw dak regelmatig inspecteert op klaarlichte dag, en als u vervormde, vervormde, gekrulde gebieden of tegels ziet die kaal zijn van hun beschermende coating, moet u mogelijk wat dakreparaties uitvoeren. Zo niet, dan kunt u kennelijk delen of korrels van uw tegels op de vloer of in de goot opmerken, en het is misschien tijd om uw dakreparateur te bellen, of dat u uw dak vervangt of repareert voordat die afgebroken onderdelen iemand pijn doen. Controleer uw dak om te zien of reparaties de schade kunnen herstellen, of dat een volledige dakvervanging nodig is.

Leave Reply

Required fields are marked *