Waarom golfplaten?

De eenvoudige reden hierachter is de duurzaamheid en structurele stabiliteit van het golfplaten dakpaneel. De natuurlijke vorm van een gegolfd metalen paneel geeft het een structureel voordeel in vergelijking met een staande naad of R-paneel van hetzelfde basismateriaal. Gegolfde metalen daken gaan langer mee dankzij de ribbels en groeven die hun lichtgewicht karakter compenseren. Het feit dat ze niet gevoelig zijn voor corrosie en slijtage garandeert hun duurzaamheid.

Hun onbrandbare eigenschappen zorgen er daarentegen voor dat ze bestand zijn tegen vuur. Ze storten niet in onder extreme weersomstandigheden. Traditionele daksystemen vereisen regelmatig onderhoud om hun duurzaamheid te garanderen. Voor golfplaten hoeft u de panelen maar één keer in de lange tijd opnieuw te coaten om de gecorrodeerde delen te verzorgen.

Om de waterdichtheid te behouden, moet u mogelijk ook de blootliggende bevestigingsmiddelen opnieuw vastdraaien. Hoewel weinig onderhoud en duurzaamheid helpen de kosten op lange termijn laag te houden, helpt een golfkartonnen dakontwerp ook energie te besparen, wat resulteert in aanzienlijke besparingen gedurende de levensduur van een commercieel gebouw. De golvende vorm van de metalen platen zorgt ervoor dat het golfdak meer licht en warmte van de zon reflecteert. Dit stoot de warmte af die in je interieur komt.

Omdat er minder warmte doorheen kan gaan, is uw huis minder warm tijdens het zomerseizoen. U kunt energie besparen door minder te verbruiken om uw huis te koelen. Golfplaten zijn licht, flexibel, duurzaam en ongelooflijk robuust. Ze zijn gemakkelijk te hanteren, te installeren en te onderhouden in vergelijking met andere bouwopties en belasten de constructie van een gebouw niet te zwaar.

Stalen dakplaten wegen tussen de 5 kg en 15 kg per vierkante meter. Golfplaten zijn flexibel, duurzaam en ongelooflijk licht van gewicht, daarom gebruiken veel huiseigenaren ze graag. Omdat golfplaten licht van gewicht zijn, betekent dit dat ze vrij eenvoudig te hanteren en te installeren zijn. Het betekent ook dat ze de structuur van het gebouw niet te zwaar belasten.

In tegenstelling tot dakshingles die gebouwen vaak blootstellen aan lekken, houdt golfplaten de rest van het gebouw droog. De meeste dakplaten zullen uitzetten of intrekken met temperatuurschommelingen, dit is volkomen normaal en zal dagelijks en seizoensgebonden gebeuren, maar deze uitbreidingen en samentrekkingen kunnen de belangrijkste oorzaak zijn van daklekken, de ribbels in bitumenplaten lossen dit probleem op. Dit is gewoon niet waar, omdat er geen geluidsverschil is tussen traditionele kleidaken en moderne dakplaten van golfkarton. Golfplaten daken kunnen functioneren als koele daken die bedrijfseigenaren helpen te besparen op jaarlijkse koelkosten door in de zomer warmte af te stoten in plaats van te absorberen.

In Europa en Noord-Amerika wordt metalen dakbedekking met staande naad algemeen beschouwd als een modernere uitstraling, terwijl in de Pacifische regio's golfplaten dakbedekking vaak wordt gezien in moderne ontwerpen. Een cruciaal verschil tussen golfplaten dakbedekking en metalen dakbedekking met staande naad is het bevestigingssysteem van een staand naadprofiel. Als u uw nieuwe huis bouwt of als u hebt besloten om een volledige dakvervanging voor uw huis te laten, kunt u overwegen om dakbedekking van golfkarton te kiezen. Gegolfde stalen dakbedekking is de perfecte keuze voor bedrijven die water en vocht snel van een dak willen verwijderen en controle willen houden over de interne temperaturen.

Leave Reply

Required fields are marked *