Hoe waardeer je een dakbedekkingsbedrijf?

Het handelt af tegen een veelvoud van 2, 41x en vervolgens de bedrijfswaarde. COVID-19 heeft gevolgen gehad voor elke branche, inclusief de bouwsector. Deloitte meldt dat COVID-19 kan leiden tot verstoring van de toeleveringsketens, een tekort aan onderaannemers en materialen en de beëindiging van contracten om de kosten te beheersen. Dakbedekkingsbedrijven worden getroffen door de pandemie, maar een goed gepositioneerd dakbedekkingsbedrijf kan aantrekkelijk zijn voor potentiële kopers.

Wanneer een potentiële koper wordt geïdentificeerd, helpt de makelaar u bij de voorbereiding op due diligence. U moet meerdere jaren financiële overzichten, klantenlijsten, marketingmateriaal, een organigram en contracten verstrekken. Het verkopen van uw bedrijf is misschien wel de grootste financiële beslissing die u ooit zult nemen, en het proces kan emotioneel zijn. Een makelaar is de vaste hand tijdens het verkoopproces en vertegenwoordigt uw belangen totdat een verkoop is gesloten.

Makelaars werken samen met advocaten en accountants om alle bases te dekken die nodig zijn om de verkoop te sluiten. Dakbedekking is een goed voorbeeld van dit soort zaken. Het is niet alleen bestand tegen de druk van recessies, maar het is ook een bedrijf dat niet gebaseerd is op trends of marktbewegingen. Iedereen heeft tenslotte een dak nodig.

Als een klant een verzekeringsclaim indient voor een beschadigd dak, verwijst de agent vaak een dakbedekkingsbedrijf door naar de klant. Als u geïnteresseerd bent in de verkoop van uw dakbedekkingsbedrijf, moet u de waarde van uw bedrijf aan een koper beoordelen. Commerciële daken zijn ook bijna universeel groter dan daken van woningen en ze hebben de neiging om zware voorwerpen zoals industriële HVAC-units en leidingen te huisvesten. Het vinden van dakbedekkingsbedrijven te koop is net zo eenvoudig als het zoeken op een site als BizBuySell, maar voordat u dat doet, moet u proberen de branche zoveel mogelijk te begrijpen.

Als je kijkt naar de trends rond beursgenoteerde dakbedekkingsbedrijven in de volgende grafiek, kun je zien dat ze de neiging hebben om heel goed te presteren en de economische ontberingen afnemen. Als u de reële marktwaarde begrijpt, kunt u weten wat de waarde en de sterke en zwakke punten van het dakbedekkingsbedrijf drijft. Als u een dakbedekkingsbedrijf bent tegengekomen dat er een goede deal uitziet, plan dan een gesprek met ons en laat het ons weten. Met een grote vraag en verwachte groei is dit een goed moment om te overwegen een dakbedekkingsbedrijf te kopen of verkopen.

Als u al op zoek bent naar dakrestauratiebedrijven te koop, is het belangrijk om rekening te houden met de belangrijkste weerelementen die van invloed kunnen zijn op het dak van een constructie. Veel dakbedekkingsbedrijven huren om de een of andere vreemde reden geen verkoopprofessionals in om hun werk te verkopen, maar gebruiken dakdekkers die verkopers zijn geworden. Aangezien de meeste dakbedekkingsbedrijven particulier zijn, kan het moeilijk zijn om een reële marktwaarde te krijgen op basis van vergelijkingen met vergelijkbare bedrijven, volgens een artikel in het Journal of Construction Accounting and Taxation. Een waarderingsexpert gebruikt het vaak bij het waarderen van transacties voor kleine bedrijven, met name dakbedekkingsbedrijven.

Residentiële dakbedekking in Lubbock, Texas, waar ze tonnen hagel hebben, verschilt aanzienlijk van residentiële dakbedekking in Scranton, Pennsylvania, waar waterschade waarschijnlijker is. In de winter kan zich langs de randen van het dak ijs ophopen dat zowel het dak als de dakgoten kan beschadigen.

Leave Reply

Required fields are marked *